Kroppsmedveten Agility

‍ EQUULOG 

- Din häst har något att berätta!

Är det möjligt att kontrollera sin häst utan tvång eller utrustning? Vad motiverar hästen att samarbeta? 

Hästagility är ett sätt att testa sin förmåga! Istället för hundar använder vi hästar på hinder anpassade för deras storlek och tyngd. Principen är den densamma, att hästen skall springa lös en viss bana på tid. Ryttaren skall endast leda hästen med röstkommando, gester och kroppsspråk. Hindren har likheter med hundagility bara större och stabilare... t.ex. A-hinder, vippbräda. bord, hopphinder, slalom och tunnel...

Det finns också speciella hinder som att gå över en presenning, under ett draperi, lasta sig själv mm.

Agility är utmärkt för den unga hästen och för äldre hästar erbjuder det en välkommen variation i träningen för att inte tala om oss ryttare!

Varför det är så bra med Agility för dig och din häst:

-Det är ett utmärkt sätt för att hålla din häst i form både fysiskt och mentalt.

-Hästagility och säkerhet går hand i hand - det ger dig verktyg att läsa av din häst

-Det bidrar till att få ett nära och givande samarbete mellan häst och ryttare.

-Det hjälper din häst att arbeta konstruktivt och vara nyfiken på nya utmaningar.

-Det är ett utmärkt sätt att träffa nya människor med  samma intresse och synsätt - att hästen är så mycket mer än ett riddjur.

-Det finns alltid utmaningar för alla deltagare på alla nivåer.

-Alla hästdjur är välkomna och det är öppet för alla storlekar av ponnier, hästar, åsnor och mulor, från miniatyrer till Giganter - det finns ingen storleks- eller åldersgräns!

-Det passar hästar från alla discipliner, det enda som krävs är att hästen är frisk. Det finns allt fler bevis för att du får positiva effekter i ditt övriga arbete med hästen.

-Alla är välkomna barn och vuxna i alla åldrar, från alla kunskapsnivåer, i vilken kondition du än befinner dig i - det är hästarna som det gör mesta jobbet!

Boka via mail!

info@equulog.se

Vad är Horse Agility Club?


HAC Horse Agility Club, www.thehorseagilityclub.com , är det organ som sätter standard för Internationell tävling för Hästagility och bl.a driver regelfrågor . HAC rekryterar och godkänner HAAT Häst Agility Ackrediterade Tränare, så att en hög standard kan garanteras för de tränare som HAC rekommenderar. HAAT skall också se till att sportens standard uppehålls oavsett från vilken grendisciplin inom hästsporten de har sina rötter.

HAC stödjer alla nivåer inom sporten från nybörjare till de riktigt avancerade klasserna, som finns angivna i regelboken. 

Målet med all träning som erbjuds inom HAC är att kunna hantera sin häst lös. Alla metoder och tekniker är tillåtna så länge häst och handler inte utsätts för kränkande behandling. Inga spön, piskor eller liknande är tillåtna.

HAC lyder under under de regler som angetts av  Federation of International Horse Agility Club .

Välkommen till OLHA! On Line Horse Agility!

Nu har du möjligheten att tävla internationellt i Agility oberoende på var du befinner dig i världen. 

Det enda du behöver är en videokamera och en uppkoppling till internet och ett medlemskap i HAC! 

Du får möjlighet att tävla i Worldwide OHLA! League och chansen att vinna både priser och rosetter.

Tävlingen som är öppen endast för medlemmar i HAC förnya en gång i månaden och som en del i medlemskapet ingår två fria personliga anmälningar till tävling. Du kan närsomhelst tävla men inte skriva över deltagandet. Därefter kostar det £5 (eller motsvarande i landets valuta) för varje start. Glöm inte att nämna vårt namn på din medlemsansökan! http://www.thehorseagilityclub.com/membership.html .

Varje månad har sin egen bana som publiceras på OHLA -webbsida. 

Banskissen kan du ladda ner och sedan bygga själv. Under sommarhalvåret finns bana byggd hemma hos equulogerna för träning under handledning eller självständigt. Ring eller maila om du vill boka banan.

Precis som i en riktig tävling finns det några få regler och för din egen säkerhet krävs hjälm och om du tävlar i grimma och lina, skall linan vara minst 3 meter lång. I slutet av varje månad anordnar vi filmning som vi hjälper till att skicka in! Vill du pröva banan och få det filmat men inte bli medlem i HAC går det precis lika bra!!! Kontakta oss för mer info!

Så här gör du:

Bygg månadens banan så nära banskissen du kan komma i ett inhägnat område.

Se till att öva först! Du kan bara deltaga en gång per månad!

När du känner dig redo filmar du banan och laddar upp filmen på OHLAs websida följ instruktionerna! Du får en bekräftelse på att HAC mottagit din video.

När månaden är slut bedöms alla filmer och vi publicerar resultaten och meddelar deltagarna.

Alla domare är godkända av the Horse Agility Club.

Domarnas beslut är enväldigt och överklagande måste ske inom 48 timmar.

Ett litet ord om att tävla...

Hästagaility har bara två grundläggande regler 

1 Att du under alla omständigheter skall sätta säkerheten först och främst både för häst och ryttare.

2 Du och din häst ska ha kul!! Låt aldrig tävlingsinstinkten ta över och gå ut över hästen!  Du har valmöjligheten att delta i Hästagility - din häst har inte det, så var säker på att göra det så kul som möjligt så att han inte röstar med sina fötter och sticker när du släpper honom lös!!

Kontakt: Kajsa Wipp och Amanda Wipp, Info@equulog.se

Adress: Huvudstorpsvägen 297 

            244 95 Dösjebro 

Kontor: 0418-66 08 06 

Kajsa: 0705-11 08 06 

Amanda: 0768-26 09 23